مقالات

انواع پروفیل کامپوزیتی چیست و چه کاربردی دارند؟

پروفیل کامپوزیتی چیست

پروفیل کامپوزیتی چیست و چه کاربردی در صنایع دارد ؟ پروفیل کامپوزیتی در صنعت یک نوع پروفیل است که از ترکیب دو یا چندین ماده مختلف تشکیل شده است. این پروفیل ها عمدتاً برای استفاده در صنایع ساختمانی، خودروسازی و صنایع دیگر استفاده می شوند. پروفیل FRP نوعی مصالح كامپوزیتی است که غالبا از الیاف کربن، شیشه و یا الیاف آرامید جایگزین شده در رزین پلیمری ساخته می شود. مکان هایی که استفاده از پروفیل های فولادی خطر خورندگی را تشدید می کند و یا در میدان های مغناطیسی قوی استفاده از پروفیل کامپوزیتی رایج است.

اگر می خواهید با این متریال مدرن بیشتر آشنا شوید و پاسخ کاملی برای پرسش پروفیل کامپوزیتی چیست دریافت نمایید تا انتهای این مطلب با فروشگاه شهر استیل عرضه کننده انواع محصولات استنلس استیل با ما همراه باشید.

پروفیل کامپوزیتی چیست؟

پروفیل کامپوزیتی پروفیلی است که از ترکیب مواد مختلفی مانند فیبرکلاس، رزین، چوب و مواد شیمیایی تشکیل شده است. در واقع ترکیب اصلی این پروفیل رزین (با ویژگی چسبندگی) و الیاف شیشه ( با ویژگی مقاومت در برابر تنش) می‌باشد.

این پروفیل‌ها که معمولا با رنگ های سبز، آبی، قرمز و زرد ساخته می شود دارای مقاومت بالا در برابر سایش، خوردگی و شکستگی هستند و به دلیل وزن پایین، قابلیت شکل‌دهی بالا و مقاومت به عوامل جوی، در بسیاری از کاربردهای مختلف به عنوان جایگزین مناسبی برای مصالح سنتی مانند چوب، فولاد و بتن استفاده می‌شود.

اشکال مقاطع FRP

با توجه به کاربرد و چگونگی ساخت این مصالح مقاطع FRP دارای اشکال گوناگونی است که عمدتا شامل موارد زیر می شود:

  • مقاطع دایره ای FRP
  • مقاطع مربع FRP
  • مقاطع مستطیلی FRP
  • کانال FRP
  • میله FRP
  • مقطع H شکل

 

انواع پروفیل کامپوزیتی چیست

 

برای ساخت نبشی (Angles)،قوطی (Square)، تسمه (Flat Strip)، مقاطع (I beams)، ناودانی (U Channel)، لوله (Round tube)، میلگرد (Solid Rods) و… یا مقاطع کامپوزیتی با اشکال خاص و سایزهای خارج از استاندارد به کمک ماشین آلات صنعتی و روش تولید پالتروژن از قالب های خاصی استفاده می شود.

کاربرد پروفیل کامپوزیتی

یکی از کاربردهای مهم پروفیل کامپوزیتی در صنایع ساختمانی است. از این متریال سبک، در ساختمان‌های چندین طبقه، نمای ساختمان، پل‌ها و تجهیزات نرده کشی، محوطه‌سازی و … استفاده می‌شود.

پروفیل کامپوزیتی یکی از انواع پروفیل ساختمانی است که این نوع پروفیل نیز در صنایع خودروسازی، هوافضا، صنایع دریایی، صنایع الکترونیکی، ورزشی و غیره به ‌عنوان جایگزینی برای مواد سنتی مانند فولاد کاربرد دارد.

به صورت کلی، به دلیل مزایایی که پروفیل کامپوزیتی نسبت به مواد ساختمانی معمول دارد، از عمر مفید و کارایی بالاتری نیز برخوردار است.

انواع پروفیل کامپوزیتی

بسته به نوع مواد اولیه و ساختار داخلی، پروفیل ها می توانند شامل بسیاری از ترکیبات مختلف مانند فلز، شیشه، آرامید، کربن، پلیمر و غیره باشند. در ادامه به چند نمونه از انواع رایج پروفیل های کامپوزیتی اشاره می کنیم:

پروفیل کربن CFRP

پروفیل های کامپوزیتی که شامل فیبرهای کربنی هستند، معمولا بسیار سبک و مقاوم در برابر فشار، کشش و خمش هستند. این نوع از پروفیل ها برای کاربردهایی مانند صنایع خودروسازی، هوافضا و ماشین‌آلات مناسب می باشند.

پروفیل شیشه GFRP

پروفیل های کامپوزیتی شیشه معمولا از چندین لایه شیشه و فیبر ساخته شده است و معمولا برای قایق سازی، ساختمان های بلند و بعضی از ماشین آلات کاربرد دارد.

پروفیل آلومینیوم

این نوع از پروفیل ها شامل بخش های فلزی ضخیم در داخل و پوشش کامپوزیتی در بیرون از ساختار خود می باشد که مزیت هایی همچون مقاومت در برابر آتش سوزی ، پوسته محافظ و قابلیت بازیافت را داراست. بنابراین برای کاربردهایی مانند فضانوردی، ماشین آلات سنگین و ساخت قایق مناسب است.

 

در راستای تکمیل دانش و اطلاعات خود درباره پروفیل و انواع مختلف آن پیشنهاد می‌شود مطلب پروفیل صنعتی چیست را مطالعه نمایید.

کاربرد پروفیل کامپوزیتی

مهمترین مزایا و ویژگی های پروفیل FRP

در صنعت، پروفیل FRP به عنوان یک جایگزین مناسب برای مصالح مانند فولاد، بتن و چوب مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به مزایای پروفیل FRP از این ماده در بخش‌های مختلف مانند صنایع ساختمانی، صنایع دریایی، حفاظت از محیط زیست، صنایع فضایی، خودرو‌سازی و صنایع هواپیمایی استفاده می‌شود.

در زیر به برخی از مهمترین مزایای پروفیل FRP اشاره خواهم کرد:

  • وزن سبک: پروفیل FRP سبکتر از فولاد و بتن بوده و در عین حال مقاومت بالایی دارد، بنابراین به راحتی نصب می شود و برای ساخت و نصب قطعات در سازه های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • مقاومت مکانیکی بالا: FRP این متریال دارای مقاومت بالایی در برابر شکستگی، آسیب و پارگی است و به عنوان یک ماده با خواص مکانیکی ایده آل در صنایع کاربرد دارد.
  • مقاومت به خوردگی: FRP عملکرد خوب پروفیل کامپوزیتی در برابر خوردگی قابل توجه است به نحوی که مانع از زنگ زدگی و خراشیدگی شده و در شرایط مختلف ماندگار است.
  • مقاومت در برابر دما: پروفیل FRP مقاومت خوبی در برابر حرارت و شعله دارد.
  • قابلیت شکل‌دهی: FRP قابلیت ایجاد شکل‌های مختلف از ویژگی های پروفیلFRP است به نحوی که می‌توان آن را به شکل های مختلف پردازش کرد. 
  • عایق الکتریکی: FRP توانایی ایجاد عایق الکتریکی باعث شده این ماده در بسیاری از خطوط الکتریکی به کار می‌رود.
  • مقاومت در برابر UV : پروفیل FRP دارای مقاومت بالا در برابر پوسیدگی و خشکی، اشعه ماوراء بنفش و اشعه‌های مضر آفتاب است.

 

انواع پروفیل کامپوزیت

تفاوت پروفیل کامپوزیتی با پروفیل استنلس استیل

پروفیل کامپوزیتی (composite) و پروفیل استنلس استیل دو نوع پروفیل متفاوت با کاربردهای خاص هستند. پروفیل کامپوزیتی در حالت معمول از دو یا چندین لایه تشکیل شده است؛ معمولاً فوم یا پلاستیک سبک در وسط چند لایه از فایبرگلاس (شیشه‌ای یا کربنی) این متریال را تشکیل می دهد.

این نوع پروفیل به دلیل وزن سبک، مقاومت در برابر خوردگی، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتر، گرم شدن کم در هوا و قدرت پایداری توزیع بار برای سازه‌های بناهای صنعتی و ساختمانی استفاده می‌شود.

از طرفی واژه استنلس استیل به فولادهایی اطلاق می‌شود که به طور گسترده در صنایع مختلف از جمله صنایع خودروسازی، صنایع هوا و فضا، داربستی و لوله‌کشی برای مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی کاربرد دارد.

امروزه استفاده از پروفیل‌های استنلس استیل که از جنس فولاد است، برای کاربردهای صنعتی و یا دکوراسیون در ساخت و ساز، مبلمان و بسیار مورد توجه است.

  • پروفیل کامپوزیتی نسبت به پروفیل استلنس استیل و سایر پروفیل های فلزی سبک تر است.
  • ویژگی مقاومت به بار در پروفیل کامپوزیتی بیشتر است.
  • پروفیل کامپوزیتی از ضریب عایق حرارتی کمتر ی نسبت به استنلس استیل برخوردار است.
  • قیمت پروفیل استیل نسبت به پروفیل های اف ار پی بیشتر می باشد.

پروفیل کامپوزیتی چیست

تفاوت پروفیل کامپوزیتی با پروفیل آلومینیومی

پروفیل کامپوزیتی (Composite Profile) و پروفیل آلومینیومی (Aluminum Profile)در برخی مصارف مانند ساخت فریم‌های درب و پنجره یا ساخت قطعات در ماشین‌آلات و تجهیزات کاربردهای مشابه ای دارند.

همانطور که اشاره شد پروفیل کامپوزیتی از ترکیب نوعی ماده پلیمری (به عنوان ماتریس) با یک فیبر تقویت کننده تشکیل شده است. این فیبر می‌تواند فیبر شیشه، کربن، آرامید و یا بسیاری از فیبرهای دیگر باشد.

پروفیل کامپوزیتی نسبتاً با کمترین وزن و جذابیت بصری قابل توجه ای همراه است و با توجه به ویژگی ضد خوردگی دارای کاربرد گسترده‌ای است.

از سوی دیگر، پروفیل آلومینیومی از آلیاژ آلومینیومی تشکیل شده است. پروفیل آلومینیومی دارای وزن سبک، مقاومت بالا در برابر خوردگی، مقاومت بالا در برابر حرارت و قابلیت بازیافت است.

همچنین در شرایط آب و هوایی سخت مانند بارش باران، آفتاب سوزان و کم آبی نیز عملکرد قوی و مطمئنی را دارا می باشد.

بنابراین می توان گفت مقایسه پروفیل کامپوزیتی با پروفیل آلومینیومی بستگی به کاربرد و نیازهای شما دارد؛ با این حال پروفیل کامپوزیتی برای کارهای سبک به دلیل خواص ضد خوردگی درشرایط سخت آب و هوایی مناسب است، در حالی که پروفیل آلومینیومی برای استفاده‌های سنگین‌تر مناسب است و در بستری که نیاز به تحمل فشار و وزن بالایی باشد بازدهی بسیار خوبی دارد.

 

در رابطه با این مطلب پیشنهاد می‌شود مقاله پروفیل چیست را مطالعه نمایید.

 

شهر استیل وارد کننده انواع محصولات استنلس استیل از جمله انواع ورق استیل، پروفیل استیل، لوله‌های استیل و … است. برای مشاوره رایگان خرید و استعلام قیمت استیل با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

663947266639473409197545601

 

 

پایان

در دنیای امروزی با توجه به مشخصات مواد کامپوزیت،ی پلیمرهای ارتقا یافته با الیاف (FRP) در خیلی از کشورهای پیشرفته صنعتی بجای فلزات، چوب، پلاستیک در صنایع مختلفی چون نفت، گاز و پتروشیمی استفاده می شود. بهرحال فلزات در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی مستعد خوردگی هستند بنابراین استفاده از کامپوزیت های FRP به نوعی می تواند به حفظ سرمایه های ملی کمک کند. در پایان امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما و شماره تماس شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *