فرمول محاسبه وزن لوله استیل و آشنایی با آن، هرچند شاید کمی چالش برانگیز باشد اما به شما کمک می کند از این متریال به صورت به صرفه و بهینه در کاربرد مورد نظر استفاده نمایید. وزن لوله استیل با توجه به گرید و نوع آن متفاوت است و محاسبه آن به پارامترهای گوناگونی بستگی دارد. با آشنایی با مشخصه های ظاهری و متغیر لوله استیل از جمله طول، ضخامت و پارامترهای ثابتی چون چگالی به راحتی می توانید وزن لوله استیل را محاسبه کنید. البته جدول سایز لوله استیل نیز در این زمینه به شما کمک میکند.
برای آشنایی بیشتر با فرمول محاسبه لوله استیل در این مطلب با فروشگاه شهر استیل عرضه کننده انواع محصولات استنلس استیل همراه شوید.
Table of Contents
فرمول محاسبه وزن لوله استیل
در بخش قبل با کاربرد انواع لوله های استیل و اهمیت آشنایی با روش محاسبه وزن این لوله ها آشنا شدید. در نهایت می توان برای محاسبه وزن لوله های فولادی در ابعاد مختلف از فرمول زیر استفاده کرد:
3.14 * چگالی فولاد * طول لوله * ضخامت لوله * ( ضخامت لوله – قطر خارجی لوله ) = وزن لوله
طبق این فرمول برای محاسبه وزن لوله استیل می بایست چگالی فولاد را برابر با 7.85 ، ضخامت و قطر خارجی لولهرا بر حسب میلی متر و مقدار طول آن را بر حسب متر در نظر بگیریم و با تقسیم آن بر عدد 1000 وزن لوله مورد نظر را بر حسب کیلوگرم برآورد کنیم.
مثلا فرض کنید طول لوله استیل 6 متر، ضخامت آن 30 میلی متر با قطر بیرونی 1 اینچ در اختیار داریم و می خواهیم وزن لوله استیل را محاسبه کنیم. طبق فرمول بالا عددها را باید به روش زیر در فرمول جایگذاری نماییم
3.14 * 0.00785 * 6 * 30 * (30 – 33.4)
در نظر داشته باشید که در بیشتر مواقع، قطر خارجی لوله استیل به صورت اینچ تعریف شده است بنابراین شما می بایست برای محاسبه وزن لوله استیل طبق جدول زیر تبدیل واحد را انجام دهید و سپس اعداد را در فرمول بالا جایگزین کنید.
اینچ |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
8 |
10 |
12 |
14 |
16 |
18 |
20 |
میلیمتر |
33.4 |
60.3 |
88.9 |
114.3 |
141.3 |
168.3 |
219.1 |
273.1 |
323.9 |
355.6 |
406.4 |
457.2 |
508 |
وزن لوله استیل یکی از عوامل مهم در تعیین قیمت آن است. وزن لوله استیل به مقدار فلز مورد استفاده در تولید آن بستگی دارد. هرچه وزن لوله بیشتر باشد، نیاز به مقدار بیشتر فلز برای تولید آن دارد که این موضوع باعث افزایش قیمت لوله استیل میشود.
چرا محاسبه وزن لوله استیل مهم است؟
قیمت فولاد در بازار نسبتا بالاست به همین دلیل هنگام خرید، آشنایی با روش محاسبه وزن لوله استیل اهمیت بالایی دارد. مخصوصا اگر بخواهید تعداد لوله های زیادی سفارش دهید!
گاهی در پیشبرد پروژه ها مشکلاتی ایجاد می شود که ناشی از روش های غلط محاسبه وزن لوله استیل است. چرا که قیمت نهایی لوله استیل مربوط به وزن آن است. بنابراین لازم است که خریدارن با فرمول آن آشنایی لازم را داشته باشند. دلایل دیگر اهمیت محاسبه وزن لوله استیل شامل موارد زیر است:
- محاسبه اولیه وزن لوله مورد استفاده در پروژه
- محاسبه قیمت نهایی برای خرید لوله در تعداد و ابعاد مورد نیاز
- مدیریت بهتر هزینه های حمل و نقل و محاسبه راحت آن
- جلوگیری از سوء استفاده برخی فروشندگان لوله های سفارشی
همچنین، وزن لوله استیل نقش مهمی در کارایی و عملکرد آن نیز دارد. لولههای سبکتر اغلب منعطفتر هستند و به راحتی قابل حمل و نصب هستند، در حالی که لولههای سنگینتر عموماً برای کاربردهای صنعتی و ساختمانی مناسبتر هستند.
آشنایی با لوله استیل و انواع آن
قبل از آشنایی با فرمول محاسبه وزن لوله استیل بهتر است کمی با مشخصات و انواع این لوله ها آشنا شوید. لوله استنلس استیل یا لوله فولاد ضد زنگ، نوعی لوله از جنس فولاد استیل است که مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگزدگی دارد.
این لوله ها علاوه بر مقاومت، به دلیل ظاهر زیبا و قابل قبول در صنایع ساختمانسازی و دکوراسیون نیز مورد استفاده قرار میگیرد. انواع رایج لوله استیل عبارتند از:
لوله استیل درزدار
لوله استیل درزدار یک نوع لوله فلزی است که به وسیله فرآیند جوشکاری در سطح تشکیل میشود. این لوله ها مقاومت بالایی در برابر فشار، حرارت و خوردگی دارند.
کاربردهای لوله استیل درزدار بسیار گسترده است. این لولهها به عنوان راهبردهای انتقال مایعات، گازها و حتی جامدات در صنایع مختلف استفاده میشوند. همچنین در ساخت سامانههای تأمین آب، صنایع نفت و گاز، پالایشگاهها، صنعت شیرآلات و بسیاری از صنایع دیگر نقش کلیدی دارند.
در کل برای کاربردهایی که نیاز به مقاومت بالا در برابر فشار، حرارت و خوردگی دارند، لوله استیل درزدار بهترین گزینه است.
محاسبه وزن لوله استیل درز دار
برای محاسبه وزن لوله استیل درزدار، شما نیاز به اطلاعات زیر دارید:
- قطر داخلی لوله (D): این مقدار به میلیمتر است.
- ضخامت دیواره لوله (t): این مقدار نیز به میلیمتر است.
- طول لوله (L): این مقدار به متر است.
فرمول برای محاسبه وزن لوله استیل درزدار به صورت زیر است:
وزن = (π/4) * ((D – t) * t) * L * ρ
که در آن:
- π = عدد پای
- D = قطر داخلی لوله (به میلیمتر)
- t = ضخامت دیواره لوله (به میلیمتر)
- L = طول لوله (به متر)
- ρ = چگالی جسم (برحسب کیلوگرم بر مکعب متر)
برای چگالی جسم، شما باید به نوع فولاد استفاده شده در ساخت لوله وابستگی داشته باشید. هر نوع فولاد چگالی خود را دارد. برای مثال، چگالی فولاد ضد زنگ 304 حدود 8.0 کیلوگرم بر متر مکعب است.
با استفاده از این فرمول و با داشتن اطلاعات لازم، شما می توانید وزن لوله استیل درزدار را محاسبه کنید.
لوله استیل بدون درز یا مانیسمان
لوله استیل بدون درز (Seamless Stainless Steel Pipe) نوعی لوله است که بدون هیچگونه عملیات جوشکاری یا ایجاد درزی در طول آن، ساخته میشود. این لوله ها به دلیل خاصیت ضدخوردگی و مقاومت بالای خود، برای کاربردهای صنعتی و صنایع شیمیایی مناسب است و تحمل فشار و دمای بالایی دارند.
علاوه بر آن، این لوله ها به دلیل عدم وجود درز، دارای عمر طولانیتر نسبت به لولههای جوش دار هستند و چون درز ندارند رسوبات و ذرات جامد کمتری در داخل لوله جمع می شود که باعث بهبود عملکرد سیستم میشود.
لوله استیل مانیسمان قابل استفاده در شرایط سخت و محیطهای خورنده، اسیدی و قلیایی است به همین دلیل در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاههای هسته ای، صنایع غذایی و داروسازی، صنعت حفاری و غیره کاربرد زیادی دارد.
کاربرد لوله های استلس استیل
همان طور که عنوان شد شما با محاسبه وزن لوله استیل به راحتی می توانید بسیاری از بخش های پروژه خود را مانند برنامه ریزی هزینه ها، بودجه بندی، تخصیص اعتبار برای استفاده بهینه و بازدهی بهتر لوله ها و…. انجام دهید.
در این صورت به طور اصولی از لوله های استیل در کاربردهای مختلف استفاده خواهید کرد. این نوع لوله ها به دلیل ویژگیهای خاص خود، در بسیاری از صنایع و کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. که رایج ترین آن عبارتست از:
- صنعت نفت و گاز: لولههای استنلس استیل در صنعت نفت و گاز برای انتقال سوخت، گاز طبیعی، آب و فاضلاب، حفاری نفت و گاز، تجهیزات حفاری و تجهیزات پالایشگاهها استفاده میشود.
- صنعت شیرآلات: این شیرآلات برای کنترل و تغذية آب خام، تغذية آب تصفية، تغذية آب خنککننده و آب تزریق در تولید شیرآلات صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد.
- صنعت خودروسازی: از لولههای استنلس استیل در صنعت خودروسازی برای ساخت قطعات مختلف از جمله سیستم تزریق سوخت، سیستم خنک کننده و لولههای هیدرولیک و… استفاده میشوند.
- صنعت غذایی: صنایع غذایی نیز برای انتقال محصولات غذایی مانند شیر، انواع نوشیدنی ها و مایعات، روغن و چربی ها به به دلیل خصوصیات ضد باکتریال و قابل شستشو بودن به لوله های استیل در خطوط تولید خود نیاز دارد.
- صنعت دریایی: لولههای استیلی در ساخت کشتیها، سیستمهای جمعآوری و انتقال نفت و گاز در سطح آب و سایر قطعات دریایی استفاده میشوند چرا که دراای خصوصیاتی چون مقاومت در برابر آب شور و تاثیرات محیطی دریا هستند.
شهر استیل عرضه کننده با کیفیتترین پروفیل، ورق و لوله استیل با بهترین قیمت بازار
برای دریافت مشاوره و استعلام قیمت انواع ورق و پروفیل و تسمه استیل دکوراتیو و صنعتی از طریق شمارههای ذیل با کارشناسان مجموعه در تماس باشید
پایان
شما در این مطلب با موضوع فرمول محاسبه وزن لوله استیل همراه ما بودید. همانطور که خواندید وزن لوله استیل به عوامل ثابت و متغیری بستگی دارد که با کمی اطلاعات و استفاده از جدول سایز لوله استیل به راحتی می توانید آن را محاسبه کنید و علاوه بر صرفه جویی در هزینه ها جلوی خیلی از سواستفاده های افراد سودجو را در بازار فروش انواع لوله استیل بگیرید. در پایان امیدواریم از این مطلب بهره کافی را برده باشید.